A kedvezményezett neve: Wenczel-Erb System Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Technológiai innováció megvalósítása a Wenczel-Erb System Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság pécsi telephelyén

A szerződött támogatás összege: 11 300 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében megvásárlásra és beüzemelésre került egy WL4 – 18,5 kW típusú aprítógép és egy aprítékfából tüzelőanyag gyártó présgép (TH814 típus).  A rendszer felépítése két különálló gépsor, mely több elemből áll. Az első gépsor az aprító és spirálos adagoló: maga az aprító gép alap esetben önállóan működő gép. A mi általunk tervezett esetében azonban csatlakozik hozzá egy spirálos adagoló (ez önmagában ebben a környezetben értelmetlen), mely rendelkezik egy mágneses szegkiszedő mechanikával, az aprítóban cserélhető a rostély mérete kívánt apríték szemcsenagyság függvényében, illetve ezzel a felszereltséggel alkalmas bármilyen „szeges”, bármilyen minőségű fahulladék aprítására is.

A két berendezés üzembe helyezésével a vállalkozás pénzügyi eredményessége növekszik, regionális szinten piaci előnyhöz jut, hozzájárul a mikrotérség versenyképességének növeléséhez illetve a berendezések üzemelésével újabb munkaerő felvétele válik szükségessé, mely növeli a térség foglalkoztatottsági rátájának növelését.

Az új üzemcsarnok létrehozásával az alábbi célok érhetőek el: - a gyártási technológiai berendezések megfelelő működési körülményeinek biztosítása - a társaság kapacitásainak növelése, maximalizálása - a gyártási folyamatok optimalizálása - a rendelkezésre álló humánerőforrás kapacitásainak maximalizálása - működési költségek csökkentése - a termelési és előállítási, önköltség csökkentése - modern üzleti környezet kialakítása - versenyképesség megőrzése, erősítése - jövedelemtermelő képesség megőrzése, növelése - tőkeellátottság növelése - a vállalkozás termelő és szolgáltató tevékenységének, szolgáltatásainak minőségi színvonalának erősítése

 

a projekt befejezési dátuma: 2018.09.03.

projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01282

Passzívház

családA passzívház olyan okosan - azaz környezettudatosan, korszerűen, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával - megépített modern épület, amelynek energiaigénye szemtelenül alacsony. A passzív szó arra utal, hogy ezeknek a családi házaknak nincs szükségük hagyományos, azaz aktív fűtési rendszerre, hiszen ezek nélkül is adott az állandó 20–24 Celcius-fokos hőmérséklet.

Miből készül a passzívház?

Nincs előírás arra vonatkozóan, hogy a passzívház milyen teherhordó szerkezettel kell, hogy elkészüljön. Lehet nehéz- vagy könnyűszerkezetes, szintetikus vagy természetes, hagyományos vagy modern. Így az épület lehet tégla, pórusbeton, vasbeton, fa vagy acél is.
A leglényegesebb szempont inkább az, hogy a megrendelő életviteléhez a legközelebb álljon, s a végeredmény egy élhető, szerethető, kényelmes otthon legyen.

1. Alacsony fenntartási költségek, energiafüggetlenség

A ház energiaköltsége (fűtés, hűtés) 80-90%-kal csökken, nincs szükség kazánra, radiátorokra vagy légkondicionáló berendezésre.

2. Magas komfortérzet, jó levegő

A folyamatos légcserének köszönhetően a passzívházban garantált a jó minőségű frisslevegő és a komfort.

3. Magas fokú zajvédelem

A kiváló szigetelés hozzájárul a külső zajoktól mentes, boldog családi élethez.

4. Allergia elleni védelem

A professzionális épületgépészeti megoldások jóvoltából megszűnnek az allergiás panaszok.

5. Értékállóság

Kiváló minőségű alapanyagoknak (valamint az alacsony rezsiköltségnek) köszönhetően értékállóbb, mint egy hagyományos technológiával épült családi ház.

Sokan úgy vélik, hogy az energiatakarékos ház építése drágább, mint a hagyományos, így hamar elvetik ezt a fajta építési módot. Pedig egy épület árát nemcsak az egyszeri építési, hanem az évtizedekig jelentkező fenntartási költség is meghatározza. Ezért mindenképpen érdemes végiggondolni azt is, hogy mi lesz az átadás után, hiszen óriási különbségek vannak a fenntartási költségek között, és ez sokszor csak a beköltözés után tudatosul a megrendelőben.

Hosszú távon olcsóbb

Egy hőszigetelés tekintetében hagyományos ház az ötvenéves élete során az üzemeltetésre a bekerülési költségének háromszorosát fogyasztja el. Ezzel szemben egy energiahatékony épület esetében ugyanezen 50 év alatt kb. a másfélszeresét kell összesen az üzemeltetésre költeni. Mivel a fenntartási kiadások jövedelmünk igen magas hányadát teszik ki, így a jövőre való tekintettel fontos, hogy a döntés megalapozott és felelősségteljes legyen.

A passzívházak bekerülési költsége kb. 15–20 %-kal magasabb, mint a hagyományos technológiával épült házaké, de a beköltözés és használatba vétel utáni havi ráfordítás összehasonlíthatatlanul alacsonyabb. Ezért éri meg Önnek is, ha a passzívház mellett teszi lesz a voksát.

Még többet akar megtudni a passzívházakról? Kérje ingyenes prospektusunkat!

 

  • Kedvezményezett neve: Wenczel-Erb System Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Projekt címe: Szikvíz és üdítőital gyártó üzem kialakítása a Wenczel-Erb System Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság pécsi telephelyén
  • Szerződött támogatás összege: 14 800 500
  • Támogatás mértéke: 50 %
  • Projekt tartalmának bemutatása: A szikvíz és üdítő ital gyártó üzem főbb berendezései a következők: átfolyós rendszerű pasztőröző gép.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET: A berendezés sör, bor, gyümölcs és különféle növényi eredetű levek pillanat-pasztőrözésére alkalmas.
FONTOSABB JELLEMZŐK: - egyszerű kezelhetőség - csak a szükséges pasztőrözési hőmérsékletet kell beállítani, minden más folyamatot a beépített mikroszámítógép automatikusan vezérel- teljesen rozsdamentes felépítés- az energia-visszanyerés elvén alapuló hőátadás gazdaságos üzemeltetést eredményez - szénsavas italok és sör pasztőrözéséhez kiegészítő hőcserélő beépítése lehetséges, mely a be- és kimeneti 10-12C°-os hőmérsékletkülönbséget 2-3C°-ra csökkenti, a meglévő vagy rendelhető hűtőkör felhasználásával- kis helyigény, mobilizálhatóság- nagy megbízhatóságú, ipari alkatrészek alkalmazása.
Szóda-, ásványvíz előállító berendezés: A kisméretű mobilizálható berendezés üzemeltetéséhez nincs szükség másra, csak víz-, villanycsatlakozásra és szénsavpalackra a hozzá tartozó reduktorral. A gép teljesen automatikus, üzemeltetése rendkívül egyszerű. A beállított nyomásértékektől és a hozzá csatlakoztatott palackozótól függően lehet vele szifonfejes szódát, vagy palackos (ásvány-) vizet előállítani. A berendezés nem tartalmaz a szivattyún kívül mozgó alkatrészt, ezért könnyen tisztítható és a meghibásodás valószínűsége is sokkal kisebb.
SZÓDÁSPALACKTÖLTŐ GÉP: Az új berendezés alkalmas minden típusú, és méretű, műanyagból készült szódáspalack (szifon) töltésére.

 

  • a projekt befejezési dátuma: 2018.03.06.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00879

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Bővebben -->

Hírlevél feliratkozásVevőink mondták:

Üdítő volt a hozzáállásuk, hogy nem akartak rám erőltetni semmilyen sablonos megoldást. A végén egyedi, de ugyanakkor profi otthonunk lett. Köszönöm!
Szabó Tímea, Pécs


2008 őszén vásároltuk meg a Wes Kft. kivitelezésében épült Nagykozár, Hajnal u. 18. alatti, akkori állapotában emelt szintű szerkezetkész családi házat, mely könnyűszerkezetes, acélvázas technológiával készült. Mivel sosem találkoztunk még ezzel a technológiával, bennünk is élt egyfajta bizalmatlanság az új, ismeretlen építési móddal szemben. Az azóta eltelt évek igazolták, hogy jó döntést hoztunk, amikor hagyományos építési mód helyett a környezetbarát, energiahatékony, gazdaságos, modern minőséget választottuk. A ház befejezésével is a Wes Kft.-t bíztuk meg. Munkatársaik gyors, megbízható, kifogástalan minőségű szakmunkát végeztek. Rugalmasan kezelték, tanácsaikkal segítve maximálisan figyelembe vették az igényeinket. Összegezve a fentieket, a szemléletváltásnak köszönhetően ma egy modern, magas minőségű, a kor követelményeinek megfelelő, környezet- és emberbarát otthon tulajdonosai vagyunk, és élvezzük mindazt az előnyt, amit nyújt számunkra. 
Budán László Péter Nagykozár