A kedvezményezett neve: Wenczel-Erb System Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Technológiai innováció megvalósítása a Wenczel-Erb System Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság pécsi telephelyén

A szerződött támogatás összege: 11 300 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében megvásárlásra és beüzemelésre került egy WL4 – 18,5 kW típusú aprítógép és egy aprítékfából tüzelőanyag gyártó présgép (TH814 típus).  A rendszer felépítése két különálló gépsor, mely több elemből áll. Az első gépsor az aprító és spirálos adagoló: maga az aprító gép alap esetben önállóan működő gép. A mi általunk tervezett esetében azonban csatlakozik hozzá egy spirálos adagoló (ez önmagában ebben a környezetben értelmetlen), mely rendelkezik egy mágneses szegkiszedő mechanikával, az aprítóban cserélhető a rostély mérete kívánt apríték szemcsenagyság függvényében, illetve ezzel a felszereltséggel alkalmas bármilyen „szeges”, bármilyen minőségű fahulladék aprítására is.

A két berendezés üzembe helyezésével a vállalkozás pénzügyi eredményessége növekszik, regionális szinten piaci előnyhöz jut, hozzájárul a mikrotérség versenyképességének növeléséhez illetve a berendezések üzemelésével újabb munkaerő felvétele válik szükségessé, mely növeli a térség foglalkoztatottsági rátájának növelését.

Az új üzemcsarnok létrehozásával az alábbi célok érhetőek el: - a gyártási technológiai berendezések megfelelő működési körülményeinek biztosítása - a társaság kapacitásainak növelése, maximalizálása - a gyártási folyamatok optimalizálása - a rendelkezésre álló humánerőforrás kapacitásainak maximalizálása - működési költségek csökkentése - a termelési és előállítási, önköltség csökkentése - modern üzleti környezet kialakítása - versenyképesség megőrzése, erősítése - jövedelemtermelő képesség megőrzése, növelése - tőkeellátottság növelése - a vállalkozás termelő és szolgáltató tevékenységének, szolgáltatásainak minőségi színvonalának erősítése

 

a projekt befejezési dátuma: 2018.09.03.

projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01282

Miért éppen a WES-re bízza építkezését?

 1. Mert tapasztalatunk önmagáért beszél
  Az elmúlt 10 évben több mint 100 modern, energiatakarékos házat építettünk Magyarországon. Tapasztalatokból nálunk nincs hiány, minden építkezés után egyre gyakorlottabbak vagyunk.
 2. Mert munkáink nem sablonosak
  Minden általunk kivitelezett ház személyre szabott, egyedi terv alapján valósult meg, és a megrendelő igénye szerint választott korszerű építőanyagból készült.
 3. Mert precízek, de rugalmasak vagyunk
  A kivitelezés során kínosan ügyelünk a szakszerű és pontos munkavégzésre. De mindemellett rugalmasan tudjuk kezelni a közben felmerült változtatásokat.
 4. Mert házainkra büszkék vagyunk
  Az általunk épített családi házakat nem szégyelljük, hanem ma is büszkén vállaljuk. Olyannyira, hogy Igény esetén a ház megtekintését, és a lakókkal való találkozót is leszervezzük.
 5. Mert dolgozóinkra soha nincs panasz
  Dolgozóink szakképzettek, rátermettek, és minden időjárásban jól bírják a munkát.

 

A WES energiatakarékos házak fő sajátosságai:

 • Energiafüggetlenség
  Az energiafüggetlenség nem utópia. Megújuló energiaforrások segítségével minimálisra csökkenthetők a hagyományos fűtési rendszereknek és szolgáltatóiknak való kiszolgáltatottság.
 • Átlagon felüli energiahatékonyság
  Mivel a legolcsóbb energia mindig a fel nem használt energia, ezért a WES passzívházak fő előnye nem az energia mind nagyobb mértékű beszerzésén, hanem inkább a már meglévő energia hasznosításán, hatékony felhasználásán és megtartásán áll.
 • Alacsony havi rezsi költséggel fenntarthatók
  Egy családi ház hűtés-fűtés költségének akár 80-90%-a is megspórolható havonta.
 • Korszerű és értékálló épületek
  Kiváló minőségű, korszerű alapanyagok garantálják, hogy a családi ház még 50 év múlva is komfortos, kényelmes és szerethető otthon legyen.

 

 • Kedvezményezett neve: Wenczel-Erb System Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: Szikvíz és üdítőital gyártó üzem kialakítása a Wenczel-Erb System Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság pécsi telephelyén
 • Szerződött támogatás összege: 14 800 500
 • Támogatás mértéke: 50 %
 • Projekt tartalmának bemutatása: A szikvíz és üdítő ital gyártó üzem főbb berendezései a következők: átfolyós rendszerű pasztőröző gép.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET: A berendezés sör, bor, gyümölcs és különféle növényi eredetű levek pillanat-pasztőrözésére alkalmas.
FONTOSABB JELLEMZŐK: - egyszerű kezelhetőség - csak a szükséges pasztőrözési hőmérsékletet kell beállítani, minden más folyamatot a beépített mikroszámítógép automatikusan vezérel- teljesen rozsdamentes felépítés- az energia-visszanyerés elvén alapuló hőátadás gazdaságos üzemeltetést eredményez - szénsavas italok és sör pasztőrözéséhez kiegészítő hőcserélő beépítése lehetséges, mely a be- és kimeneti 10-12C°-os hőmérsékletkülönbséget 2-3C°-ra csökkenti, a meglévő vagy rendelhető hűtőkör felhasználásával- kis helyigény, mobilizálhatóság- nagy megbízhatóságú, ipari alkatrészek alkalmazása.
Szóda-, ásványvíz előállító berendezés: A kisméretű mobilizálható berendezés üzemeltetéséhez nincs szükség másra, csak víz-, villanycsatlakozásra és szénsavpalackra a hozzá tartozó reduktorral. A gép teljesen automatikus, üzemeltetése rendkívül egyszerű. A beállított nyomásértékektől és a hozzá csatlakoztatott palackozótól függően lehet vele szifonfejes szódát, vagy palackos (ásvány-) vizet előállítani. A berendezés nem tartalmaz a szivattyún kívül mozgó alkatrészt, ezért könnyen tisztítható és a meghibásodás valószínűsége is sokkal kisebb.
SZÓDÁSPALACKTÖLTŐ GÉP: Az új berendezés alkalmas minden típusú, és méretű, műanyagból készült szódáspalack (szifon) töltésére.

 

 • a projekt befejezési dátuma: 2018.03.06.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00879

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Bővebben -->

Hírlevél feliratkozásVevőink mondták:

Üdítő volt a hozzáállásuk, hogy nem akartak rám erőltetni semmilyen sablonos megoldást. A végén egyedi, de ugyanakkor profi otthonunk lett. Köszönöm!
Szabó Tímea, Pécs


2008 őszén vásároltuk meg a Wes Kft. kivitelezésében épült Nagykozár, Hajnal u. 18. alatti, akkori állapotában emelt szintű szerkezetkész családi házat, mely könnyűszerkezetes, acélvázas technológiával készült. Mivel sosem találkoztunk még ezzel a technológiával, bennünk is élt egyfajta bizalmatlanság az új, ismeretlen építési móddal szemben. Az azóta eltelt évek igazolták, hogy jó döntést hoztunk, amikor hagyományos építési mód helyett a környezetbarát, energiahatékony, gazdaságos, modern minőséget választottuk. A ház befejezésével is a Wes Kft.-t bíztuk meg. Munkatársaik gyors, megbízható, kifogástalan minőségű szakmunkát végeztek. Rugalmasan kezelték, tanácsaikkal segítve maximálisan figyelembe vették az igényeinket. Összegezve a fentieket, a szemléletváltásnak köszönhetően ma egy modern, magas minőségű, a kor követelményeinek megfelelő, környezet- és emberbarát otthon tulajdonosai vagyunk, és élvezzük mindazt az előnyt, amit nyújt számunkra. 
Budán László Péter Nagykozár